Onze werkwijze

Wij zijn dé specialist in kunststof rotatiegieten

1 HET ONTWERP

De mogelijkheden bij rotatiegieten zijn bijna onbeperkt. Niet voor niets kan PRM Rotomoulding kunststof producten in een grote verscheidenheid aan kleuren, vormen en maten produceren. Ook kunnen wij inserts meegieten. Samen met onze engineers bepaalt u de specificaties voor uw product, op basis waarvan een uniek ontwerp wordt gemaakt.

Neem contact met ons op

2 DE MATRIJS MAKEN

De vorm van uw product wordt bepaald door de matrijs die wij voor u op maat maken. Handig om te weten: nadat deze matrijs de eerste keer gebruikt is, slaan wij deze op in ons magazijn. Wij maken dus eenmalig een matrijs voor u, die u daarna oneindig kunt gebruiken.

Neem contact met ons op

3 HET GIETPROCES

Rotatiegieten gaat als volgt in zijn werk. De matrijs wordt gevuld met een kunststof grondstof, waarna de matrijs verhit wordt totdat dit poeder vloeibaar is. Daarna wordt de matrijs langzaam afgekoeld, zodat het kunststof kan stollen. Tijdens dit hele proces van verhitten en afkoelen wordt de matrijs bi-axiaal geroteerd. Het kunststof blijft aan de binnenkant van de matrijs zitten en zo krijgt uw product zijn vorm.

Neem contact met ons op

4 UW PRODUCT AFWERKEN

Uw product is klaar en wordt uit de matrijs gehaald. Vervolgens wordt het kunststof product door onze vakmensen tot in de puntjes afgewerkt. U kunt hierbij denken aan het aanbrengen van gaten, afdekkingen, specifieke nummeringen en coderingen of stickers. Ook kunnen wij het inkopen en monteren van externe onderdelen voor u verzorgen. 

Neem contact met ons op

5 DE KWALITEIT CONTROLEREN

Kwaliteit is van essentieel belang. Uiteraard moet het product voldoen aan de klant specifieke eisen, vandaar dat uw product uitgebreid gecontroleerd wordt gedurende het gehele productie proces. Ook is het een optie uw product te laten scannen door middel van een 3D-scan. Zo kunnen wij zien of uw product qua vorm en afmeting inderdaad aan al uw eisen voldoet.

Neem contact met ons op

6 HET TRANSPORT

Wilt u geen omkijken hebben naar het transport van uw kunststof product? Dan regelen wij voor u dat uw product bij u op locatie wordt geleverd. Wij werken daarvoor samen met professionele vervoerders uit de regio. Liever uw product zelf bij ons ophalen? Uiteraard is ook dat mogelijk. Ook kunnen wij uw producten (tijdelijk) opslaan en op uw wens JIT (Just In Time) uitleveren.

Neem contact met ons op

Wij zijn de trotse eigenaar van de grootste rotatiegietmachine in Europa. Uw voordeel? Wij maken producten tot maar liefst 6,5 meter.

Van poeder naar eindproduct in drie stappen

Stap 1. Matrijs vullen met kunststof poeder

De matrijs wordt gevuld met kunststof poeder in uw gewenste RAL-kleur.

Stap 2. Sluiten, verhitten, roteren, afkoelen

De matrijs wordt gesloten, verhit, om beide assen gedraaid en gekoeld.

Stap 3. Uw product wordt gevormd

Het kunststof stolt en vormt aan de binnenkant van de matrijs uw product.