Offshore

In de afgelopen dertig jaar heeft PRM Rotomoulding duizenden producten geroteerd in diverse vormen, kleuren en afmetingen. Sinds enkele jaren zijn wij ook werkzaam in de sector offshore, waarvoor wij allerhande kunststof producten leveren.

  • Ruime ontwerpmogelijkheden
  • Kostentechnisch interessante oplossing
  • Ook kleine seriegroottes vanaf vijftig stuks mogelijk

Samen maken we de mooiste producten! Daag ons uit

Kunststof producten op maat voor de offshore.

Kunststof en water zijn een ideale combinatie. Vandaar dat wij verschillende producten maken voor bedrijven actief in de offshore, denk aan drijvers en boeien. Maar wij zijn ook specialist in maatwerk. Wat u ook wenst, door middel van rotatiegieten maken wij het.

Kunststof producten voor offshore

PRM Rotomoulding levert al enkele jaren specifieke kunststof producten aan bedrijven die actief zijn in offshore, denk aan kunststof drijvers en boeien. Niet gek, want water en kunststof is een perfecte combinatie. Zo is kunststof corrosiebestendig, licht in gewicht en toch ook robuust. Hierdoor is kunststof veel duurzamer dan traditionele materialen.

Kunststof drijvers en boeien

Zoals gezegd zijn drijvers en boeien heel goed van kunststof te maken. Bij PRM Rotomoulding worden onder meer Polyetheen (PE) en Polypropyleen (PP) door middel van rotatiegieten tot kunststof producten verwerkt. Zowel PE als PP zijn lichter dan water en daarmee zeer geschikt om drijvers en boeien van te maken. Daarnaast is uitvoering in kunststof goedkoper en duurzamer dan uitvoering in meer traditionele materialen. Ook zijn PE en PP onderhoudsarm en corrosiebestendig, onder meer omdat vuil er slecht aan hecht.

Kunststof drijvers en boeien op maat

Productie in kunststof geeft veel flexibiliteit wat betreft de uitvoering. Hierdoor zijn de meest uiteenlopende vormen drijvers en boeien mogelijk. PRM Rotomoulding is de trotse eigenaar van de grootste rotatiegietmachine van Europa, waardoor u bij ons terecht kunt voor zowel kleine producten als zeer grote producten (tot maar liefst 6,5 meter). Aan u de keuze! Welk product u ook nodig heeft, onze engineers denken graag mee over uw product naar wens. Daarnaast heeft rotatiegieten als voordeel dat ook kleine series mogelijk zijn. Ideaal wanneer u niet meer dan vijftig kunststof drijvers of boeien nodig heeft

Maak kennis met ons in onze video

Van het eerste idee tot de realisatie van uw kunststof producten: wij zijn uw partner.

Bij PRM Rotomoulding kunt u door middel van rotatiegieten kunststof producten laten maken voor diverse toepassingen. Daag ons uit met uw vraagstuk.

Ontdek onze werkwijze

Onze werkwijze

De voordelen van kunststof rotatiegieten

De vorm van uw kunststof drijver of kunststof boei wordt bij onze productietechniek – zoals gezegd: rotatiegieten - bepaald door matrijs. Deze matrijs wordt door onze vakmensen voor u op maat ontworpen, waarbij vrijwel alle vormen en formaten mogelijk zijn. Het voordeel van deze matrijs is dat deze na het eerste gebruik nog vele malen te hergebruiken is. U investeert dus eenmalig in een matrijs, en heeft hier daarna nog vele jaren plezier van. Ook het feit dat kleine series (vanaf vijftig stuks) bij rotatiegieten mogelijk zijn, maakt onze techniek interessant. Nog een voordeel dat kunststof rotatiegieten u biedt, is dat door deze productietechniek holle kunststof producten ontstaan. Dit betekent dat uw kunststof product voor meerdere doeleinden tegelijkertijd gebruikt kan worden.

De afwerking van uw kunststof product

Uiteraard werken wij bij PRM Rotomoulding uw kunststof drijver of boei netjes af. Daarbij is zeer veel mogelijk, denk aan boren, frezen en zagen middels een robotbewerking, maar ook coderingen, nummeringen en in mould stickers. De unieke punten van PRM Rotomoulding zijn dat wij flexibel zijn, snel kunnen schakelen én het hele proces beheersen - van engineering tot productie en afwerking. Doordat wij alles zelf produceren, vindt de levering bovendien direct vanaf de fabriek plaats - zonder tussenpersoon. Hierdoor kunnen wij snel leveren en kunt u altijd terugvallen op ons vakmanschap.

Uw kunststof producten laten maken

Bent u op zoek naar kunststof drijvers, boeien of andere kunststof producten? Onze vakmensen gaan graag aan de slag met uw offshore vraagstuk. Neem contact met ons op.