Machinebouw

Door de jaren heen heeft PRM Rotomoulding duizenden verschillende producten geroteerd in diverse vormen, kleuren, afmetingen, materialen en gewenste fysieke eigenschappen. Hierbij zijn we werkzaam in verschillende sectoren, waaronder de machinebouw.

  • Ruime ontwerpmogelijkheden
  • Kostentechnisch interessante oplossing
  • Ook kleine seriegroottes vanaf vijftig stuks mogelijk

Samen maken we de mooiste producten! Daag ons uit

Kunststof onderdelen op maat voor de machinebouw.

Kunststof kan worden ingezet voor allerhande onderdelen in de machinebouw, denk aan kunststof afschermkappen, kunststof beschermkappen en vloeistof- en/of brandstof tanks. Door middel van rotatiegieten maken wij graag uw product op maat.

Machinebouw: staal versus kunststof

In de machinebouw is van oudsher staal hét constructiemateriaal. Reden hiervoor is dat er veel unieke producten worden gevraagd en dat stalen constructies klantspecifiek kunnen worden gemaakt. Maar ook de sterkte van staal speelt een rol. Er zijn echter een paar trends die pleiten voor het gebruik van kunststof in de machinebouw. Daar staan wij bij PRM Rotomoulding uiteraard achter, want in tegenstelling tot wat veel mensen denken heeft kunststof in de machinebouw geen nadelen. In tegendeel zelfs. Wij vertellen u er graag meer over.

Twee trends: kunststof in de machinebouw

De eerste trend is gewichtsbesparing, waarbij kunststof ten opzichte van staal uiteraard een duidelijk voordeel biedt. Wanneer een machine bijvoorbeeld onderhouden of gerepareerd moet worden, is het voor de monteur gemakkelijker om een lichte kunststof afschermkap te verplaatsen dan een zware stalen kap. Kunststof komt de ergonomie dus ten goede en zorgt ervoor dat uw servicemonteurs comfortabeler kunnen werken. De tweede trend is dat ook in de machinebouw design steeds belangrijker wordt. Waar machines voorheen rechttoe, rechtaan werden gebouwd, is nu ook de vormgeving en kleurstelling van de machine van belang. Daar kan kunststof een zeer belangrijke rol in spelen. Natuurlijk moet het basisframe van uw machines zeer stevig zijn; daarvoor is staal nog steeds de beste keuze. Maar de onderdelen die de buitenkant en dus het visuele aspect van uw machine gaan bepalen, zoals afschermkappen, kunnen heel goed van kunststof worden vervaardigd.

Maak kennis met ons in onze video

Van het eerste idee tot de realisatie van uw kunststof producten: wij zijn uw partner.

Bij PRM Rotomoulding kunt u door middel van rotatiegieten kunststof producten laten maken voor diverse toepassingen. Daag ons uit met uw vraagstuk.

Ontdek onze werkwijze

Onze werkwijze

Kunststof onderdelen voor uw design machine

Op deze laatste trend willen wij graag iets verder ingaan. Om staal een hoogwaardige uitstraling te geven moet dit materiaal voorzien worden van bijvoorbeeld een matlak of een coating. Kiest u echter voor een kunststof behuizing voor uw machine, dan heeft u de keuze uit veel meer mogelijkheden. U kunt bijvoorbeeld kiezen uit alle RAL-kleuren, zodat de kunststof onderdelen van uw machine perfect bij uw huisstijl kunnen aansluiten.

Kunststof biedt financiële voordelen

Daarnaast biedt kunststof ten opzichte van staal financiële voordelen. De vorm van uw kunststof product - denk dus aan een afschermkap, een beschermkap of een vloeistoftank - wordt bij onze productietechniek - rotatiegieten - bepaald door matrijs. Deze matrijs wordt op basis van uw specifieke wensen door onze vakmensen voor u op maat ontworpen. Is het design klaar en de matrijs geproduceerd? Dan kunt u deze mal oneindig hergebruiken. Oftewel: u investeert slechts eenmalig in een matrijs. Na het eerste gebruik wordt uw matrijs zorgvuldig opgeslagen in ons magazijn, zodat deze opnieuw gebruikt kan worden zodra u nieuwe onderdelen wilt laten maken.

Kunststof onderdelen door middel van rotatiegieten

Het laatste voordeel dat wij u bieden, is dat door middel van rotatiegieten holle kunststof producten ontstaan. Dit betekent dat door ons gemaakt kunststof machineonderdelen voor meerdere doeleinden gebruikt kunnen worden. Een beschermkap kan bijvoorbeeld ook gebruikt worden om vloeistoffen in op te slaan. Rotatiegieten werkt namelijk als volgt. Uw op maat gemaakte matrijs wordt gevuld met een kunststof poeder in uw kleur naar wens. Daarna wordt de matrijs verhit totdat dit poeder vloeibaar is. De matrijs wordt vervolgens langzaam afgekoeld, zodat uw product zijn (holle) vorm krijgt.

Uw kunststof machineonderdelen laten maken

Bent u overtuigd van het gebruikt van kunststof producten in de machinebouw? Onze vakmensen gaan graag aan de slag met uw vraagstuk. Neem contact met ons op.