Kunststof rotatiegieten

Rotatiegieten is de naam van het proces voor het produceren van enkelwandige en dubbelwandige kunststof producten. Onder meer Polyetheen (PE) en Polypropyleen (PP) kunnen door middel van rotatiegieten tot kunststof producten worden verwerkt.

  • Ruime ontwerpmogelijkheden
  • Kostentechnisch interessante oplossing
  • Ook kleine seriegroottes mogelijk

Samen maken we de mooiste producten! Daag ons uit

De mogelijkheden bij rotatiegieten zijn bijna onbeperkt.

Rotatiegieten kan ingezet worden voor allerhande producten, denk aan speelgoed, afschermkappen voor machines, drijvers, vloeistof-/brandstoftanks, parasolvoeten, bloembakken, bumpers, spatborden… En zo kunnen wij nog wel even door gaan.

Kunststof producten laten maken

Bij PRM Rotomoulding beschikken we voor het rotatiegieten over een uitgebreid machinepark. Hiermee kunnen wij uw kunststof producten in een grote verscheidenheid aan RAL-kleuren, vormen en maten produceren. Wij zijn zelfs de trotse eigenaar van de grootste rotatiegietmachine in Europa. Wat dit voor u betekent? U kunt bij ons terecht voor producten tot maar liefst 6,5 meter in omvang.

Hoe gaat rotatiegieten in zijn werk?

De vorm van uw product wordt bepaald door de matrijs. Vandaar dat het rotatiegietproces altijd gestart wordt met het ontwerpen van een maatwerk matrijs. Deze matrijs wordt vakkundig door onze engineers voor u ontworpen en kan na het eerste gebruik worden opgeslagen in ons magazijn, voor hergebruik. De matrijs wordt gevuld met een kunststof poeder, waarna de matrijs verhit wordt totdat dit poeder vloeibaar is. De matrijs wordt nu langzaam afgekoeld, zodat het kunststof stolt. Daardoor blijft het kunststof aan de binnenkant van de matrijs zitten en wordt uw product gevormd. Tijdens dit gehele proces wordt de matrijs bi-axiaal geroteerd. Of dat nu een kunststof glijbaan, een kunststof vloeistoftank of een kunststof afschermkap is. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Ook kan PRM Rotomoulding nabewerkingen en montage werkzaamheden voor u uitvoeren om u als klant nog verder te ontzorgen.

Maak kennis met ons in onze video

Van het eerste idee tot de realisatie van uw kunststof producten: wij zijn uw partner.

Bij PRM Rotomoulding kunt u door middel van rotatiegieten kunststof producten laten maken voor diverse toepassingen. Daag ons uit met uw vraagstuk.

Ontdek onze werkwijze

Onze werkwijze

De voordelen van rotatiegieten

De voordelen van kunststof rotatiegieten zijn gemakkelijk op te sommen.

  1. De ontwerpmogelijkheden zijn ruim. Diverse vormen - met een maximum lengte van 6,5 meter - zijn door ons te realiseren.
  2. Uw investering in een matrijs is relatief laag ten opzichte van andere productiemethodieken. Het grote voordeel is ook dat een matrijs een eenmalige aanschaf is. Na het eerste gebruik is uw matrijs eindeloos te hergebruiken.
  3. Met rotatiegieten zijn ook kleine seriegroottes zijn mogelijk (al vanaf vijftig stuks).
  4. Rotatiegieten garandeert u maximale flexibiliteit tegen relatief lage kosten.

Rotatiegieten maakt kleine én grote series mogelijk

Eén van de voordelen van rotatiegieten willen we nog even extra aanstippen. Vanuit het oogpunt van kosten is rotatiegieten ook heel interessant bij de productie van kleine tot middelgrote aantallen. Dit in tegenstelling tot spuitgieten. Al vanaf vijftig producten kan rotatiegieten interessant zijn, omdat de investering voor matrijzen bij deze techniek relatief laag is en de machines snel kunnen worden opgezet. Uiteraard kunnen ook grotere series door ons machinepark worden geproduceerd. Bij rotatiegieten zijn oplages tot enkele duizenden stuks zeer interessant.

Optimale allround ondersteuning bij rotatiegieten

Ons machinepark is bij uitstek geschikt voor het rotatiegieten van holle producten met fraaie gelijkmatige en streeploze oppervlakken. In principe kunnen wij alle denkbare soorten enkelwandige en dubbelwandige kunststofproducten maken. Eerder op deze pagina gaven wij u alvast wat voorbeelden. Op basis van uw wensen en ideeën gaan onze engineers voor u aan de slag met het ontwerp. Nadat dit ontwerp door u is goedgekeurd maken onze vakmensen een matrijs met de juiste vorm en gaat uw product in productie. Kortom: PRM Rotomoulding biedt u op het gebied van rotatiegieten de perfecte allround ondersteuning - van het eerste idee tot uw eindproduct.